Pektaş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İstifasını İstedi

CHP eski Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş, 14-28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimlerde CHP'nin aldığı ağır yenilgi sonrası tepkisini dile getirdi. Av. Pektaş, süreci yönetenlerin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP eski Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Ahmet Pektaş, konu ile ilgili Gazetemize yaptığı açıklamada, "Siyasi olarak tüm şartlar olgunlaşmışken hala başarı elde edilemiyorsa buradaki sorun süreci sevk ve idare edenlerdedir. Süreci sevk ve idare edenler başarısız olmuşlardır.

Ortamın elverişliliğine rağmen hala bir başarı yoksa başarısızlık süreci idare eden kişilerindir. O zaman bu başarısızlığın sonucunu kendileri için sorumluluk addetmeli ve onurlu bir şekilde istifa etmeleri gerekir. Ancak görüyoruz ki; ortada bir başarı öyküsü varmış gibi mağrur açıklamalar gelmektedir.

Bu mağrur açıklamaları yapanlar, siyaseten hesap vermesi gereken kişiler ile aynıdır. Bu nedenle de hem Malatya özelinde hem de Türkiye genelinde başarısız sonucun sebebi olanlar derhal istifa etmelidir.

Özellikle şunu belirtmek isterim; istifa etmesi gerekenler ya onurlarıyla geri çekilecek ya da istifa etmeyip siyasi bir zorlama ile geri itileceklerdir.

Bu kişiler ya istifa edecek ve tarihte en azından onurlu insanlar olarak anılacak ya da  siyasi bir zorlama ile tarihin tozlu raflarına kaldırılacaklardır. Tercih kendilerinindir" dedi.