Doğalgaz Abone Sayısı Kaçtır?

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu tarafından Aşağıda yer alan soruların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan BAYRAKTAR tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verildi.

Sivas il merkezine 105 kilometre uzaklıkta ve 2190 rakımlı Kızıldağ’ın eteklerinde bulunan İmranlı ilçesi çetin kış aylarında ülkemizin en soğuk coğrafyalarından birisidir. Meteoroloji verilerine göre kış mevsiminde Türkiye genelinde birçok kez en soğuk yer olarak kayıtlara geçen İmranlı’da 2022 yılında başlayan doğal gaz altyapı çalışmalarının tamamlanarak hanelere 15.10.2023 tarihinde doğal gaz arzının yapılacağı ifade edilmiş olmasına karşın, hanelere gaz verilmesi sağlanamamış her geçen gün daha soğuyan havada vatandaşlar mağdur olmuşlardır. Verilen taahhütlere inanarak soba yakmak için odun, kömür alamayan vatandaşlar, yetkililerin ne zaman gaz arzının sağlanacağına ilişkin bilgi vermemesinden kaynaklı olarak halen mağduriyet yaşamaktadır.

Bu çerçevede;

1. İmranlı ilçesinin doğalgaz altyapısına ilişkin olarak yaşadığı sorunun kaynağı nedir?

2. İlçedeki sorun ne zaman giderilip, hanelere doğalgaz arzı sağlanacaktır?

3. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin sorumlusu kimdir? Sorumlular hakkında herhangi bir idari işlem yapılmış mıdır, yapılacak mıdır?

 

4. Sivas’ta her ilçe ayrı ayrı gösterilmek üzere doğalgaz abone sayısı kaçtır?