3. Sayfa Haberleri

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği tarafından 13 Şubat 2024 ile 20 Şubat 2024 tarihleri arasında aranan şahısları yakalamaya yönelik yapılan kapsamlı çalışmalarda;

• Kasten Öldürme suçundan 15 Yıl,

• Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan 12 Yıl,

• Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama suçundan 8 Yıl 4 Ay,

• Yağma suçundan 5 Yıl,

• Hırsızlık suçundan 4 Yıl 6 Ay,

• Nitelikli Dolandırıcılık suçundan 4 Yıl 2 Ay,

• Silahla Yağma suçundan 4 Yıl 2 Ay,

• Basit Yaralama suçundan 3 Yıl 1 Ay 15 Gün,

• Bir Yabancıyı Ülkeye Sokma veya Ülkede Kalmasına İmkân Sağlama suçundan 3 Yıl 9 Ay gibi toplam 20 ayrı cezası olan ve çeşitli suçlardan Aranan 35 Şahıs yakalanmış ve cezaevine teslim edilmiştir.

KAZADA 5 YARALI

Battalgazi Çolakoğlu Mah. Feribot İskelesi yolu üzerinde trafik kazası meydana geldi.  Meydana gelen trafik kazasında 5 hafif yaralı olaya müdahale eden Malatya büyükşehir belediyesi itfaiye daire başkanlığı ekipleri tarafından sağlık ekiplerine teslim edildi.

 

KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI

Çamurlu Mah. Elazığ Cad. trafik kazası meydana geldi.  Meydana gelen trafik kazasında yaralanan 3 kişi olaya müdahale eden Malatya büyükşehir belediyesi itfaiye daire başkanlığı ekipleri tarafından sağlık ekiplerine teslim edildi.

OTELDE 150 BİN DOLAR ÇALDILAR

İlimiz merkezinde faaliyet gösteren Otelde meydana gelen “Otel Odasından Hırsızlık” anonsu üzerine olay yerine ekiplerimiz sevk edilmiş, olay yerinde olayın müştekisi olan H.G.  isimli şahıs ile S.O.A isimli Kamerun uyruklu şahıs ile yapılan görüşmede araç almak için yanında getirdikleri 150.000 USD doları paranın kasa ile oda da bulunmadıkları esnada çalındığını beyan etmişlerdir. Olay ile ilgili olay yeri ve çevrisinde yapılan kamera ve saha çalışmalarında 95 saatlik görüntü incelenmiş ve olayı gerçekleştirdiği tespit edilen A.İ., M.M.A., M.M. ve O.İ. isimli 4 şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin kapsamlı çalışması ile kısa sürede yakalanmıştır.
Şahısların çalmış oldukları çelik kasa, Anemon Caddesi Yolbakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı hizmet binası karşısı çöp konteynerinde bulunmuş, şüphelilerden O.İ. isimli şahıs üzerinden 20.000 USD Doları, M.M. isimli şahıstan 74.200 USD Doları, M.M. isimli şahıstan 19.800 USD Dolarının yakalaması yapılmış; Toplamda 114.000 USD Doları ele geçirilmiş, ele geçirilemeyen 36.000 USD Dolarını tespit etmeye yönelik çalışmalar ve tahkikat devam etmektedir.

SANAYİ SİTESİNDE YANGIN

Darende / Balaban Sanayi Sitesi’nde yangın meydana geldi. Meydana gelen yangına İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu sevk ve idaresinde 3 Darende 4 ü de Merkez şubeden toplam 7 araç 27 personelle müdahale edilip yangın tamamen söndürülmüştür. Toplam 12 işyeri bulunmakta olup, dükkânların çatı kısmında meydana gelen yangın dükkânlara ve diğer çatılara sirayet etmeden söndürülmüştür. 7 dükkânın çatıları yanmıştır.

TRAFİK KAZASINDA BİR YARALI

Battalgazi Bahri Mah. Malatya Elazığ karayolu üzeri tek taraflı yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. 1 yaralı bulunan olaya Malatya büyükşehir belediyesi itfaiye daire başkanlığı ekipleri tarafından müdahale edilerek yaralı vatandaş sağlık ekiplerine teslim edildi.